CONDITII DE REZERVARE

Pachetele de vacanta din acest website sunt operate de Dante Travel

Următoarele informaţii, impreuna cu informatiile relevante din acest website,  trebuie citite cu multa atenţie. Ele constituie condiţiile in baza cărora rezervarea Dvs. este acceptata. Relatia legala dintre client si DANTE TRAVEL priveste aranjamentele de calatorie sau alte servicii conexe furnizate de noi.

 

Cand Dvs. faceti o rezervare si platiti un avans, se realizeaza un contract care intra in derulare de indata ce noi primim si acceptam rezervarea. Contractul, in forma scrisa, se semneaza de catre Dvs. si agentie in momentul acceptarii rezervarii.

 

Din acest moment, Dvs. aveti obligatia de a plati sejurul pentru care ati facut rezervarea, iar noi suntem obligati sa va furnizam serviciile turistice pentru care ati facut rezervarea.

MODALITATI DE REZERVARE

(a) Se fac telefonic la +40 31 103 44 14 si +40 752 218 038 sau prin e-mail la reservation@dantetravel.eu Pentru imbunatatirea calitatii serviciilor oferite clientilor, convorbirile telefonice si email-urile pot fi monitorizate.

(b) In momentul acceptarii rezervarii, va vom trimite contractul de calatorie si formularul de rezervare, insotite de o factura proforma pentru plata avansului.  Contractul de calatorie si formularul de rezervare trebuie inapoiate agentiei dupa ce le-ati semnat.

(c) Cerintele speciale, cum ar fi dieta, pozitionarea camerelor, camere duble sau twin, facilitati pentru persoane cu dizabilitati, un anumit  loc in tren sau avion etc. Trebuie specificate in scris in Formularul de rezervare. Noi vom inainta cererea la furnizor, dar nu garantam ca ea va fi onorata. Furnizarea unei cerinte speciale nu constituie clauza de contract, daca noi nu am confirmat in scris garantarea acesteia de catre furnizor.

(d) Daca rezervarea Dvs. se face prin intermediul unei alte agentii, Dante Travel va comunica direct cu acea agentie care actioneaza ca un agent intermediar intre noi si Dvs. Circuitul documentelor si platile se vor derula intre Dv., agentia detailista si noi.

(e) Verificam cu atentie toate informatiile furnizate. Totusi itinerariile si programele anumitor circuite, tururi, croaziere, mijloace de transport se pot schimba datorita conditiilor locale sau conditiilor meteorologice, creind astfel diferente fata de programele promovate. Dac suntem informati din timp asupra unor posibile schimbari, noi va vom informa prompt.

(f) In cazul in care mijloacele de transport cu care calatoriti au intarzieri care va pot pune in pericol pachetul de vacanta, noi vom face tot posibilul sa va asistam in gasirea celor mai bune alternative de calatorie.

TRANSPORT SI TRANSFERURI

Cuvantul de ordine la Dante Travel este flexibilitatea. De aceea nu am inclus serviciile  de transport si transferuri in programele noastre. Clientul este liber sa aleaga varianta optima de transport, pe baza ofertelor noastre. Unele transferuri au fost incluse in tarife, altele nu; exista destinatii unde este bine sa se aleaga intre diversele optiuni de transfer (navete, transfer privat, transport public). In acest fel clientul poate decide singur asupra variantei celei mai convenabile.

CONFIRMAREA REZERVARII SI PLATA SEJURULUI

Dupa primirea formularului de rezervare si a contractului semnate, noi va confirmam rezervarea in maxim 72 de ore. La primirea confirmarii, Dvs. aveti obligatia sa platiti un  avans de 50% din costul total al sejurului, conform facturii proforma.  Acest depozit este necesar pentru achitarea acontului catre furnizorii de servicii turistice (hoteluri, restaurante, companii aeriene si de cai ferate, operatori locali), acont fara de care nu se confirma rezervarea. Plata avansului este singura Dvs. obligatie pana cu 35 zile inainte de plecare. Modalitati de plata : numerar, depunere directa in contul nostru deschis la Banca ING, card de credit sau ordin de plata. Restul sumei de plata pentru sejur se va achita intr-una sau mai multe rate cel mai tirziu cu 35 de zile inainte de data plecarii. Aceasta obligatie va revine in intregime, noi nu trimitem mesaje de avertizare. Neplata avansului si a transelor ulterioare la datele din contract, atrage dupa sine anularea rezervarii. Stornarea sumelor platite se face conform conditiilor de rezervare si plata (anularea de catre client).

In cazul rezervarilor online confirmarile sunt imediate. In acest caz se achita 100% din valoarea pachetului prin card de credit direct pe website. Daca nu doriti sa faceti plata integrala, puteti trimite un mesaj pentru administrarea offline a rezervarii.

Dante Travel nu are nicio obligatie referitoare la defalcarea in elemente componente a tarifului pachetului de vacanta.

FURNIZAREA DATELOR PERSONALE

Pentru incheierea contractului de calatorie si emiterea documentelor de plata, trebuie sa ne furnizati numele si prenumele,  adresa exacta, numarul de telefon, seria si numarul cartii de identitate si codul numeric personal.

Pentru efectuarea rezervarilor la hoteluri, companii aeriene sau de cai ferate trebuie furnizate urmatoarele informatii:

·        Numele complete ale turistilor, asa cum apar in cartile de identitate sau pasapoarte;

·        Datele de nastere ale turistilor;

·        Pentru rezervarile de pass-uri InterRail este necesara furnizarea de copii dupa cartile de identiate sau pasapoartele cu care se calatoreste; numarul actului de identitate se inscrie in pass-ul InterRail si este obligatorie prezentarea acestuia organelor de control din trenuri.

Toate datele Dvs. personale sunt protejate conform legii. Dante Travel este inregistrat oficial ca operator de date cu caracter personal nr. 0022764.

REZERVARI TARZII

Rezervarile facute cu mai putin de 35 de zile inainte de data plecarii constituie rezervari tirzii. Când se fac astfel de rezervari prin telefon, fax, internet sau la agentie, Dvs. trebuie sa platiti costul integral al sejurului pe loc. Daca acest tip de rezervare este anulat de catre Dvs., atunci se aplica prevederile capitolului “Anularea rezervarii de catre client”.

SCHIMBARI/CORECTII ALE REZERVARII

Pentru orice schimbare a rezervarii initiale facute de Dvs. (data plecarii, categoria hotelului, etc) sau daca se schimba titularul de contract, DANTE TRAVEL nu va percepe nici o penalizare, daca rezervarea ramane valabila si schimbarile se fac cu cel mult 35 zile inainte de data plecarii. Persoana care preia contractul este responsabila de toate obligatiile ce decurg din contract. Dupa aceasta data se aplica conditiile de anulare. Unii prestatori de servicii turistice, inclusiv companiile aeriene trateaza schimbarea numelui ca o anulare a rezervarii si factureaza o anumita suma la schimbarea datelor initiale.  Cuantumul sumei este specificat in fiecare pachet in parte.

In cazul in care DANTE TRAVEL este obligata sa faca schimbari minore in programul sejurului, acestea va vor fi aduse la cunostinta imediat. Daca nu doriti sa le acceptati, atunci  rezervarea Dvs. va fi anulata si toata suma platita pina in acel moment va va fi restituita (mai putin cheltuielile rezonabile in cazul in care modificarile au fost cauzate de evenimente care se incadreaza in conceptul de forta majora).

Forta majora absolva agentia de orice obligatii.

ANULAREA REZERVARII DE CATRE CLIENT

In cazul in care sunteti fortat sa anulati rezervarea, DANTE TRAVEL trebuie compensata cu un anumit procent din costul sejurului pentru cheltuielile administrative legate de aranjamentul acestuia  si de riscul de a nu mai putea vinde locul vacant lasat de Dvs.

La primirea notificarii Dvs. inainte de data plecarii, se retine:

 

·        Pana la 35 zile:    fara penalitati;

·              34-21  zile:     30% din  valoarea pachetului;

·              20-14  zile:     50% din  valoarea pachetului;

·              13-  7  zile:     80% din  valoarea pachetului;

·                6-  0  zile:     100% din  valoarea pachetului;

 

Aceste conditii generale de anulare pot varia totusi in anumite cazuri; acestea vor apare fi evidentiate in pachetele respective.

În cazul în care turistul nu poate să participe la călătoria turistică, acesta poate să cesioneze contractul unei terţe persoane care îndeplineşte toate condiţiile aplicabile pachetului de servicii turistice contractat, cu obligaţia de a anunţa în scris Agenţia cu cel puţin 5 zile înaintea datei de plecare. În acest caz Agenţia reziliază contractul cu turistul care cesionează contractul şi încheie un alt contract cu noul turist. Pentru călătoriile individuale, în cazul în care mijlocul de transport este avionul, transferul poate fi efectuat numai dacă există posibilitatea transferării locului de zbor. Turistul care cedează pachetul său de servicii, precum şi cesionarul sunt responsabili în mod solidar la plata preţului călătoriei şi a eventualelor costuri suplimentare apărute cu ocazia acestei cedări. Unii prestatori de servicii turistice factureaza o anumita suma la schimbarea datelor initiale de rezervare (nume, hotel, servicii suplimentare etc.). Cuantumul sumei este specificat in pachetele care au atasate o astfel de conditie. In cazul biletelor de avion de tip saver/economy nu este permisa cesionarea sau rambursarea valorii in caz de anulare.

Alte situatii in care se aplica penalizari de 100%:

·        Toate rezervarile de tip first minute, early booking si last minute;

·        Ofertele speciale;

·        Turistul renunta la excursie in ziua plecarii;

·        In cazul neprezentarii/intarzierii la plecare;

·        Nu este lasat sa treaca una din frontiere din motive legate exclusiv de persoana sa;

·        Prezinta acte incomplete sau false;

·        Nu are pasaport sau acesta nu este valabil minim 6 luni;

·        Nu are viza de intrare in tara respectiva;

·        Are interdictie de intrare in tara respectiva sau prezinta risc de securitate;

Conditiile de mai sus sunt generale. Exista situatii particulare, care vor fi clar evidentiate in ofertele respective.

Anularea sau modificarea biletelor de tren sau avion se supun regulilor societatilor de transport implicate.

ANULAREA REZERVARII DE CATRE NOI

Cand numarul rezervarilor pentru un program nu este suficient pentru derularea acestuia, el trebuie anulat. Mentinerea unui astfel de program ar fi neeconomica pentru Dvs. deoarece ar implica marirea accentuata a pretului. In acest caz va oferim un sejur alternativ sau va restituim banii platiti noua pana in acel moment.

Astfel de anulari nu sunt facute de noi in mai putin de 60 de zile inainte de data plecarii, decit daca este necesar sa le facem ca rezultat al grevelor, instabilitatilor politice, calamitatilor naturale, atacuri teroriste sau altor cauze tinind de forta majora. In aceste cazuri, daca sejurul alternativ oferit de noi nu va satisface, va vor fi returnati toti banii platiti minus cheltuielile administrative rezonabile.

PRETURILE SI CURSURILE DE SCHIMB

Majoritatea preturilor sunt in EURO. Sunt insa cazuri cand preturile sunt in alte monede cum ar fi francul elvetian, lira sterlina sau dolarul american. Cursurile de schimb aplicabile sunt cele valabile in ziua platii.

Pretul final al sejurului se calculeaza la ratele de schimb din ziua platii, la cursul BNR + 2%, acolo unde este cazul.

Ne rezervam dreptul sa crestem pretul sejururilor daca este absolut necesar pentru ratiuni care scapa controlului nostru. Nici o crestere de pret nu va avea loc in mai putin de 20 de zile inainte de data plecarii.

In cazul in care apar cresteri semnificative ale pretului carburantilor sau energiei electrice, iar companiile de transport modifica pretul transportului, modificarea cursurilor de schimb valutar cu mai mult de 2%, DANTE TRAVEL va creste corespunzator pretul sejurului.

Taxele de aeroport si securitate pot varia in functie de compania aeriana si aeroport. Orice crestere a acestor taxe va duce automat la cresterea pretului transportului si implicit a pachetului de servicii turistice. In toate ofertele noastre, aceste taxe sunt incluse in pretul final.

Companiile aeriene low cost percep taxe suplimentare pentru urmatoarele servicii: taxa de check-in, taxa de bagaj, taxa de rezervare a locului, imbarcare prioritara. Aceste taxe nu sunt incluse apriori in pretul biletului, ci se adauga la sfarsit.

RESPONSABILITATEA FIRMEI DANTE TRAVEL

DANTE TRAVEL va rambursa clientului contravaloarea serviciilor contractate, dar care nu au fost prestate sau alte cheltuieli suplimentare aparute, numai daca prestatorii nu au fost in masura sa le inlocuiasca cu alte servicii asemanatoare.

DANTE TRAVEL nu are nici o obligatie fata de client daca neonorarea contractului are drept cauze:

·        Neglijenta clientului inainte sau in timpul sejurului;

·        Neglijenta neprevazuta sau de neevitat a unei terte parti care nu este parte integranta a prestatorilor de servicii;

·        Acte de forta majora care nu au putut fi prevazute si evitate de catre DANTE TRAVEL ; in aceste cazuri, DANTE TRAVEL nu va avea nici o obligatie de plata a nici unei compensatii sau despagubiri;

·        Neacordarea vizelor turistice acolo unde este cazul 

·        Neadmiterea turistilor la punctele de trecere ale frontierelor altor state

·        Imposibilitatea parasirii teritoriului Romaniei din cauza neindeplinirii conditiilor de plecare in strainatate prevazute de legile romanesti;

·        Calatoriile cu trenul si avionul se supun regulilor societatilor de transport implicate. Dante Travel nu are nicio obligatie in timpul calatoriei cu aceste mijloace de transport. Exceptie fac doar cursele charter organizate de noi.

ASIGURARI

Deoarece responsabilitatea firmei DANTE TRAVEL legate de transport este limitata, clientul este sfatuit sa incheie o polita de asigurare (de exemplu pentru bagaje, anulari, accidente, cheltuieli de repatriere). DANTE TRAVEL va ofera 3 tipuri de asigurari absolut necesare calatoriilor, dar care nu sunt obligatorii si nci incluse in pretul pachetelor de servicii turistice, dar sunt puternic recomandate:

1.     Asigurarea medicala de calatorie TURIST pentru decontarea serviciilor medicale legate de o eventuala imbolnavire sau accident in timpul calatoriei.

2.     Polita de asigurare TURIST PLUS PREMIUM care include si riscul de anulare a calatoriei STORNO  (facultativa, dar puternic recomandabila). Se beneficiaza de despagubiri de 100%  daca renuntarea la calatorie are la baza unul din urmatoarele motive: deces, boala grava, accident grav, domiciliul persoanei care solicita anularea a fost devastat in urma unui incendiu, furt sau calamitati naturale, primirea de catre asigurat a unei citatii pentru prezentarea in fata unei instante judecatoresti, concedierea asiguratului de catre angajatorul sau.

3.     Asigurare legata de rambursarea cheltuielilor de repatriere in cazul insolvabilitatii sau falimentului agentiei de turism. Agentia este asigurata la societatea Omniasig Vienna Insurance Group, polita seria I numarul 48965. Clientul nu are nici o responsabilitate financiara pentru acest tip de asigurare.

4.     Dante Travel recomanda cu putere si incheierea altor polite de asigurare pentru sporturi de iarna, vacante active, ascensiuni montane si sport extrem.

RESPONSABILITATEA TURISTILOR

·        Turistii au obligatia sa se asigure ca sunt in regula in ceea ce priveste formalitatile de politie, vama si sanatate in timpul calatoriei.Turistii au obligatia, ca la imbarcarea in mijlocul de transport cu care urmeaza sa efectueze calatoria, sa aiba asupra lor si sa prezinte autoritatilor pasaportul, vizele, documentele de calatorie si certificatele de vaccinare (in tarile in care acestea sunt obligatorii). Nerespectarea obligatiilor prevazute mai sus, poate duce la imposibilitatea efectuarii sejurului, situatie in care responsabilitatea revine in intregime turistilor, DANTE TRAVEL si prestatorii de servicii turistice respectivi fiind in drept sa retina toate platile efectuate pina la acea data.

·        In situatia in care turistii care au intrat pe teritoriul statului in care se deruleaza programul contractat si refuza sa se mai intoarca in Romania si autoritatile din tara respectiva fac cheltuieli cu cazarea, masa sau transportul de repatriere fortata, turistii se obliga sa suporte aceste cheltuieli.

·        Este posibil ca autoritatile unor state sa nu permita intrarea turistilor pe teritoriul lor. In aceasta situatie, DANTE TRAVEL nu are nici o responsabilitate deoarece imposibilitatea efectuarii excursiei se datoreaza faptei unui tert si in aceste cazuri turistii nu vor putea cere rambursarea pretului excursiei sau despagubiri.

·        Inainte de face o rezervare, va rugam sa verificati conditiile de calatorie in strainatate asa cum sunt descrise pe site-ul www.mae.ro.

·        Dupa primirea documentelor de calatorie  asigurati-va ca toate datele sunt inscrise corect. In cazul in care descoperiti inadvertente, va rugam sa ne contacti de urgenta in vederea indreptarii erorilor materiale.

·        Sunteti responsabili pentru procedurile de check-in din aeroporturi. De aceea trebuie sa va prezentati din timp la aeroport. Dante Travel nu este raspunzatoare de pierderea zborurilor din cauza prezentarii cu intarziere la operatiunile de check-in si a controalelor de securitate.

DACA AVETI PROBLEME

·        Daca nu sunteti multumiti de serviciile primite din partea prestatorilor, trebuie sa faceti o reclamatie imediat, atat la hotel/transportator cat si la noi. Ei vor face toate eforturile pentru a indrepta situatia. Daca problema nu poate fi rezolvata local, trebuie sa adresati o plangere scrisa la agentie in maximum 2 zile de la terminarea sejurului. Noi vom investiga plangerea si va vom da un raspuns in maxim 7 zile. Daca nu urmati aceasta procedura, orice nemultumire devine nula.

·        In caz de intarziere a mijloacelor de transport si pierderea legaturilor, noi va asistam in rezolvarea problemei. Tot ce trebuie sa faceti este sa ne sunati imediat la telefonul de urgenta.

Jurisdictia : Tribunalul Comercial Bucuresti, sector 3.

Bucuresti iunie 2017