GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
reservation@dantetravel.eu +40 21 320 12 25 +40 732 302 380
Vancouver, BC
Începând de la: 432 €

Informatii Tur

Perioda de operare: 8-13  Septembrie 2018

Introducere

Mocanita este numele generic folosit in Romania pentru trenurile care circula pe liniile ferate inguste. In trecut au existat o multime de astfel de trenuri locale care circulau in sistem mixt. Astfel un tren mixt era compus din vagoane pentru transportul calatorilor si vagoane pentru transportul marfurilor, in special lemne si busteni. In prezent cateva din aceste linii au fost reabilitate si puse in circuitul turistic. Acest circuit le este dedicat. Liniile incluse in circuit sunt: Valea Vaserului, Moldovita-Argel, Sovata-Campu Cetatii, Covasna-Comandau.

Itinerar

Ziua 1: Intâlnire în Gara de Nord şi îmbarcare în trenul Astra Trans Carpatic 15531 cu plecare la ora 06.40. Punctul final al calatoriei cu trenul Brasov. La Brasov ne îmbarcăm in microbuz şi plecăm către Covasna. Călătorie de neuitat cu Mocăniţa Comandău. După accea ne continuăm călătoria către Sighişoara pentru cazare si cină.

Ziua 2: Dupa micul dejun facem un tur pe jos al acestui superb oras, cetate medievală incă locuită. De aici ne imbarcam in autocar si plecăm către Sighetu Marmaţiei. Primul obiectiv este Cimitirul vessel din Sapanta. Cimitirul Vesel este un cimitir din localitatea Săpânța, județul Maramureș, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate și picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înhumate. Pe unele cruci există chiar versuri în care sunt amintite, deseori cu nuanțe umoristice, persoanele respective. Ineditul acestui cimitir este diferențierea față de cultura populară, care consideră moartea ca un eveniment trist. S-a emis ipoteza că Stan Ioan Pătraș s-ar fi inspirat din cultura dacilor, care socoteau moartea ca un eveniment vesel. Din 1935 datează primul epitaf, iar din anii 1960 încoace, întreg cimitirul a fost populat cu circa 800 astfel de cruci, sculptate din lemn de stejar, devenind un muzeu în aer liber de natură unică și o atracție turistică.

Continuam cu vizitarea manastirii Barsana si atelireul celebrului sculptor din Maramures, Toader Barsan. Cina in Hotel Gradina Morii.

Ziua 3: Azi plecam devreme catre Viseu de Sus. Aici ne imbarcam in Mocanita si facem o calatorie de vis pe Valea Vaserului, prin paduri seculare. In cursul dupa amiezii calatorim catre Bucovina prin Pasul Prislop 91416 metri). In drum ne oprim in satul Ciocanesti, considerat unul dintre cele mai frumoase sate din Romania. Comuna Ciocăneşti cuprinde satele Ciocăneşti şi Botoş şi este atestată documentar din anul 1400, într-un hristov prin care se consemnează primirea muntelui Suhard, de către Alexandru cel Bun, de la doamna sa Ana, ca danie de domnie. Denumirea de Ciocăneşti vine de la meşterii făurari de arme care "ciocăneau" cu măiestrie fierul. Aici a fost prima aşezare locuită întâlnită de ctitorii Moldovei, începând cu Bogdan şi Dragoş, întemeietorul de ţară, până la Ştefan cel Mare şi Sfânt, în secolul al XV-lea. “Ciocănarii de arme” din atelierele lui Ştefan cel Mare, din această zona, erau renumiţi pentru că l-au ajutat pe domnitor să apere Moldova de cotropitori. Dar satul Ciocăneşti a devenit celebru în lume acum vreo 60-70 de ani când s-a lansat “moda”caselor încondeiate. Totul a început când Leontina Ţăran s-a hotărât să-şi renoveze casa. Acum, casa ei este muzeu, pentru că este prima care a fost pictată, în anul 1950. Nu este familie în Ciocăneşti care să nu-şi picteze casa şi, când intri în comuna, aspectul acesteia capata accente de veselie. Cazare si cina in Gura Humorului.

Ziua 4: Prima vizita a diminetii este Manastirea Voronet, supranumită „Capela Sixtină a Estului”. Este un complex monahal medieval construit în satul Voroneț, astăzi cartier al orașului Gura Humorului. Ea constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare (1457-1504). Biserica a fost ridicată în anul 1488 în numai 3 luni și 3 săptămâni, ceea ce constituie un record pentru acea vreme. De mici proporții, cu plan trilobat, având turla cu boltă moldovenească pe naos, biserica face parte dintre puținele monumente de arhitectură religioasă din nordul Moldovei care-și păstrează în mare măsură forma inițială. În anul 1547 mitropolitul Grigore Roșca, văr al lui Petru Rareș a inițiat adăugarea unui pridvor închis, pentru care adoptă o soluție unică, în cadrul căreia arhitectura este vizibil subordonată decorului pictat: peretele de vest al pridvorului este un perete plin fără nici o deschidere, precum și pictarea zidurilor exterioare, din temelie până în streașină, lucrări ce au dat construcției o mare stralucire.

Calatoria continua catre Moldovita, unde se viziteaza manastirea. Apoi ne imbarcam in Mocanita Argel pentru o calatorie de neuitat in timp, in inima Bucovinei. Punctul final al periplului il constituie vizitarea Muzeului oualelor incondeiate Lucia Condrea. In cursul serii cina in natura (daca vremea permite) si foc de tabara.

Ziua 5: Calatoria continua peste Pasul Tihuta (1201 metri) catre orasul medieval Bistrita. Scurta oprire pentru un tur pietonal al acestui frumos burg, dupa care ne indreptam catre Sovata pentru o alta calatorie de neuitat cu Mocanita Sovata. Pe drum orpim la vestita podgorie din inima Transilvaniei Batos-Lechinta pentru o degustare de vinuri. Cina si cazare la Castel Haller.

Ziua 6: Dupa micul dejun calatorim spre Brasov, de unde ne imbarcam in trenul Astra Trans Carpatic cu destinatia Bucuresti..

 

Tarif pe persoana in LEI*

Bazat pe un numar minim de 14 persoane

A=08-13.09.2018

Tipul programului: CIRCUIT INTERN

Tipul camerei

Numar de persoane

A

Loc in camera dubla

2081

Supliment camera single

367

Suplimente/Reduceri

 

Date de desfasurare

08-13.09.2018

 

 

REDUCERE REZERVARI TIMPURII:

Reducere 82 lei pentru rezervare pana la 31.07.2018!

SERVICII INCLUSE IN PRET:

  • 5 nopti cazare si demipensiune conform itinerarului;
  • Toate vizitele din program;
  • Bilete de tren clasa II Bucuresti-Brasov si Brasov-Bucuresti;
  • Calatoria cu Mocanita cu masa de pranz pe Valea Vaserului;
  • Calatoria cu mocanitele Sovata, Argel si Comandau;
  • Microbuz cu aer conditionat;
  • Ghid;
  • Taxele legale;

SERVICII NEINCLUSE IN PRET:

  • Bauturi la mese;
  • Orice serviciu nementionat in mod expres in program;

 

PUNCTE DE ATRACTIE:

  • Bisericile din lemn din Maramures – situri UNESCO;
  • Manastirile pictate din Bucovina – situri UNESCO;
  • Atelierul lui Toader Barsan din Barsesti;
  • Satul Ciocanesti;
  • Cimitirul vesel Sapanta;
  • Calatorie cu Mocanita pe Valea Vaserului; Mocanita Sovata, Mocanita Argel si Mocanita Comandau;
  • Trenul de lux Astra Trans Carpatic

HOTELURI SELECTIONATE:

Sighetul Marmatiei: Hotel Gradina Morii***

Gura Humorului: Pensiunea La Roata***

Sighisoara: Hotel Mercure Binderbubi****

Ogra: Castel Haller****

Copyright © 2015-2018 Dante Travel SRL. Toate drepturile rezervate. Programul este proprietatea Dante Travel srl. Reproducerea totala sau partiala este interzisa.